BALKANLAR-MAKEDONYA-REYSEN-MANASTIR

Manastır:
Her yerde olduğu gibi burada yerel Rehber karşılıyor ve muhteşem caddelerinde yaklaşık 2 km boyunca yürüyoruz. Shirok caddesi görmeniz gereken yer ve her şey bu cadde de üzerinde.

 Bu cadde üzerinde Atatürk ün lise aşkının evini de görüyorsunuz. Mektubunun da okuyabilirsiniz. Caddenin sonunda  sonun da Atatürk’ün okuduğu Manastır Askeri Lisesine geliyorsunuz. Atatürk için sadece bir oda ayırtılmış. Müzenin içinde Makedon eserleri daha fazla yer kaplıyor. 

Artık Makedonya dinarı ile vedalaşma zamanı paranızı TL yapacağınız döviz büroları var. 

Reysen: Reysenli Niyazi Efendi:
 Avrupa’nın elma merkezi gibi. Reysen’i bizler için önemli kılan, çok çalışkan yönetim becerisi olan, bahtsız ve bugün sıklıkla kullandığımız; Pisipisine gitti Niyazi veya Geyik Muhabbetinin çıkmasına sebep olan kahramanımız Niyaz Efendinin evine uğruyoruz.
 Hikâyeleri internette bolca anlatan kaynak var kısaca; Geyik avlamayı sevdiği için sürekli geyiklerden bahsedilmesi ve İttihat ve Terakki’nin en -belki de tek temiz üyesi, madem satın alınamıyor, ölmeliydi.
İttihat ve Terakki Fırkasının kendisine gönderdiği koruması tarafından öldürüldü. Millet ise onu “Ne şehittir ne de gazi, pisipisine gitti Niyazi” deyimi ile yaşatıyor. 



Daha Fazlası için:


Yorumlar