BALKANLAR-MAKEDONYA-OHRİD

Ohrid:
Tur boyunca en çok etkilendiğimiz şehir hatta Ohritd'te 3 gün bile geçirilebilir. Ohrid gölünde yüzülebilir. Aynı günün öğlene doğru Ohrid de oluyoruz. Ohrid’de de sizi yerel rehber karşılıyor. Ohrid’de merkez Osmanlı simgesi Çınar ağacını görmek  mutluluk verici.
 Çınar altında toplanıyoruz temel Ohrid konuşması yapılıyor. Daha sonra ana cadde gezilip Türklerin işlettiği Ohrid sedef takılarını sertifikalı olarak alabilirsiniz.  Daha sonra sahile doğru yürüyoruz limanın yanından eski sokaklarda Türklerin inşa ettiği  taş döşemlerini görebilirsiniz. Daha sonra kâğıt yapım ve taş baskı merkezini gezebilirsiniz. Kâğıt müzesinden sonra Ayasofya götürüyorlar. Ayasofya’dan sonra 2 saat serbest zaman veriyorlar. Eğer extra tura katılacaksanız yemek yemeniz gerekli. Extra tura katılabilirsiniz ama biz şehri tanımak istediğimiz için katılmadık ve zaman şehirde gezmek için bile yetmedi. Extra turu, sizde organize edebilirsiniz veya kendiniz denk gelen gruplara katılabilirsiniz. Göl kenarındaki firmalarda turun ücreti kişi başı 10 Euro ile 20 Euro arasında değişiyor. Extra turda Ohrid gölünde tekne ile geziyorsunuz, tekne ile Aziz Naum kilisesine getiriyorlar burada Ohrid gölünün beslendiği kaynak var ve koruma altında suyun altında yosunları, balıkları ve suyun çıkışını görebilirsiniz. Aslında bizim Muğla-Akyaka-Azmak çayına benziyor. Yazın gitti iseniz mayonuzu ve şortlarınızı yanınızda götürmeyi unutmayın.

Yemek fiyatları Üsküp’ten bir basamak daha uygun. Eğer extra tura katılmayacaksınız Ayasofya’dan sonra yukarı çıktığınızda Plaoşnik müzesi ve Ohrid manzaralı müzeye gidebilirsiniz. Sonra Kaleyi(sanırım bir şey yok) ve kale surlarının üzerine çıkabilirsiniz. Yolu takip ederek Holy Mary Perybleptos mutlaka uğrayın sfenksleri atalarınız kireçle üzerini kapatıp 500 yıl nasıl başka dinlere saygı gösterdiğini görün.  Yemek yenilecek yerler Çınar ağacının sağ tarafında, yemek yenen mekânların arka sokaklarında yaşayan Ohrid var pazarıda var. Ohrid gölü ve kendisi gerçekten çok güzel suyu nerede ise içilecek , balıklar kumsala atlıyor o kadar çoklar ve meraklılar. 




Yorumlar