BALKANLAR-KUZEY YUNANİSTAN-KAVALA

Kavala:
En az yürünen yer 200 metre yürüyorsunuz gezi bitiyor. Sonra 2 saat yemek dâhil serbest zaman veriyorlar. Kavala da bildiğimiz adında bildiğimiz gibi Kavala Mehmet(Muhammed) Ali Paşa var.

 Gezinin tamamına bakınca 500 yıllık Türk eserlerini görmezden gelmelerine alışıyorsunuz. Ama Türklere ihanet eden Mehmet Ali paşa nasıl sahip çıkıldığını görünce içlerinde düşmanlığı görüyorsunuz. Kavala'nın evinde doğru tırmanırken cadde hediyecilerle dolu.  İsterseniz sur diplerinde de gezebilirsiniz ama Kavala yokuşları gezmeye çok elverişli değil. Sahil restoran dolu ve restoranalar pahalı geldi. Kişi başı 10-15 Euro masrafınız olur.
Ekmek ücretli, kişi başı bahşiş zorunlu. Türkçe ve İngilizce bilmiyorlar. Rehber sizi Kavala kurabiyesi özellikle almanı taze uygun yere götürüyorum diye uyarıyor ama gittiğiniz yer en pahalı olur alacaksınız BİM den alın illaki Kavala'dan alacaksanız şehir merkezinden alın.


Dönüş Yolu:
Gece 2 gibi sınırda oluyorsunuz. Yunan tarafı free shop tan alışveriş yapılıyor ama gördüğüm en pahalı FreeShop. Boyner den parfüm alın daha uygun. 
Sabah 6-7 gibi İstanbul da oluyorsunuz şoför bey yol üstü uygun yerlerde bırakıyor.

Yorumlar