BALKANLAR-MAKEDONYA-KALKANDELEN-MATKA KANYONU


Kalkandelen: 
Sabah erkenden uyanıyorsunuz ve Ohrid e doğru yola çıkıyorsunuz.  Yol üzerinde Kalkandelen’e uğradık. Kalkandelen de 1495 yılında Hurşide ve Mensure Hanım adlarında iki kız kardeş tarafında elişi işçiliği ile yaptırılan mükemmel güzellikte camiyi göre bilirsiniz. Caminin önünde yaşlı bir amca var, zorunlu bahşiş alabilir. Aslında caminin pek geliri yok. Daha çok Türkiye’nin destekleri ile bir şeyler yapılıyor.  Birde Caminin yakınında köprünün karşısında da bir hamam var. Türkiye tarafından restore edilmiş ve sanat galerisi olarak kullanılıyor gezebilirsiniz. 





Makta Kanyonu:
Turu bir sonraki durağı Extra Matka Kanyonu turu var. Extra tura katılmaz iseniz, sizi bir  restoranı ve cafesi olan petrol istasyonunda beklitiyorlar ama yolu ters olduğu için burası pek tercih edilmiyor. Kanyona  3km yakında bulunan bir sapakta veya Kanyonun en başında bekletebilirler. Matka Kanyon Turu yaklaşık 1-1,5 saat sürüyor. 
Matka Kanyonu güzel bir kanyon, dik dağlarla çevrili çok temiz suyu olan bir kanyon. Kanyon kalabalık bütün Makedonya orada gibi. Sanırım deniz olmayan yerde, deniz niyeti ile değerlendiriyorlar.  Kanyonun içinde birçok tesis var. 

Yorumlar