Canten KAYA Evlilikte Mutluluğun Sırları


Eşimin seçtiği kitap bir göz atayım dedim :). Okuduğum evlilik, mutluluk kitaplarında ana unsur kadın. Kadının görev sorumluluk ve davranışlarının yanlışlıklarından bahsediyor. Zannetmeyin ki kitaplarda erkeklerden bahsedilmemiş, 300 sayfalık bir  kitapta 2 sayfa erkeklere ayrılmış, 298 kadına. Maalesef kadınlar bunları ya görmek istemiyor ya okumuyor ya da yaşamıyor.
Aslında bu kitap içerik olarak çok şey barındırmıyor, yapılan birçok araştırma ABD yapılan araştırma sonucu, Biz Türklerle kıyaslayınca komik oluyor, kültürel farklılıklar ihmal edilmiş. O araştırmalarda çok eski ,birçok yerden alıntı var örnek yaşantıdan çok hikaye ve alıntı dolu, bu kitap yerine, çok daha başarılı kitaplar var.

Kitaptan seçmeler;
Yanlış seçilmiş olan eş yanlış ise; doğruymuş gibi davranırsanız, sonuçta doğru evlilik yapmış olursunuz. 
Pek çok evliliğin tıkanması bir nedeni de eve gelememedir. Yüksek topuklu dünyamızda, eşler; kariyerleri, arkadaşları, hobileri vb. ile öylesine iç içe girerler ki bir birlerini ihmal etmesi noktasına gelirler. İşimiz ne kadar yoğun olursa olsun ailemizi ihmal etmemizi haklı göstermez.

Kadınlar, eşinizin otonom sinir sistemi yüksekse, tartışmayı başka zamana erteleyin. Hiçbir erkek otonom sinir sistemi normale dönemeden çatışma çözüm oturmaz.

Yorumlar