Kayıtlar

Ağustos, 2024 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

VILNIUS GEZİM

Resim
  VILNIUS Zoraki turistlik için yapılmış başkent. Bu durumun bir benzeri Batum da yapılmıştı ve Batum daha iyi. Vilnius’ta Baltık yağmurunu bıkacak kadar yaşadım. Hayatımda böyle bir yağış görmedim yağmur resmen dövüyor ve kaçacak yer yok. Yağmur   her yerde ve durmuyor. Şehir meşhur kafeleri var ve kafeler genelde girişleri ihtişamlı süslenmiş. Ama güllü kafe ve 2D kafe orijinal iki sinede gidilmeli. Birde poğaça benzer bir hamur işi var ben onu sevdim ve bizde gibi yarısı margarin değil.

RIGA GEZİM

Resim
  RİGA Baltık da en beğendim, küçük bir şehir Riga şehir küçücük bir her şey var. Tarih, modernlik, eğlence. Şehirde kapalı ve açık pazar var. Beni gördüğüm en büyük pazar alanı,   gezmekten yoruldum ve bir kısmını gezmedim. Şehir küçük bir nehir üzerine çok güzel kurulmuş. 20 Euro luk tekne turu tavsiye edilir. Orijinal kafeleri var özellikle silahları olan kafe. İsterseniz size bakmanız için silahları veriyorlar. The Armoury Bar birde kesinlikle tavsiye edilir.   Riga Radisson Blu son 27 katındaki SkyLine Cafe kesinlikle görülmeli asansör açık alandan çıkıyor ve çıkarken şehir üzerinden yükseliyorsunuz. Cam kenarında yer bulmak için beklemeniz gerekebilir. Fiyatlar biraz pahalıda olsa bence değer. Letonya bilimler akademisinden sadece çatıya çıkmak 8 euro. Ayrıca tuvaleti de manzaralı J

VARŞOVA GEZİM

Resim
VARŞOVA Bratislava’ da ki arkadaşım Radoslav bana Varşova’nın Krakow’dan daha iyi olduğunu ve geliştiği söylemişti birde Ege de Ukrayna-Rus savaşı ile Ukrayna’nın göçü ile ortamın çok değiştiği söyledi. Varşova’nın gelişimi her alanda ve fark ediliyor. Varşova eski ve yeni şehir çok farklı ve yeni şehir gerçekten büyük şehir olduğunu hissettiriyor. Öncelikle ben baget ekmek üzerinde pizzalarına bayıldım. Birde sarımsaklı mayonez ile   J .   İngilizce bilmeyen kadından çok sevdiğim için 2 kez istediğimde kadının hoşuna gitmişti.   Radoslav tavsiyesi ile eski farika olan eğlence mekânı var çok güzel bir sürü farklı kafeler var. Fabrikada yemek yiyebilir,   dans edebilir alkol alabilirsiniz. İnsanlar kibar ve güzeller. Varşova’nın gece kulüpleri muhteşem hiç bu kadar güzelini ve eğlencesini görmedim.

TALLIN GEZİM

Resim
  TALLIN Bu şehirde ne var bende bilmiyorum. Küçük tarihi ve muhteşem barları olan bir şehir.   Laboratuvar olarak düzenlenmiş bar gerçekten çok orijinal. Görülmesi gereken Keik in De Müzesi ve Bas stion tünelin olduğu bölge var. Tepede bir yer ve şehir merkezinde birçok güzel bir yer birde ana caddesinde gezince şehir bitiyor. Birde Rusya ya en fazla tepkiyi bu ülkede gördüm.

HELSINKI GEZİM

Resim
  HELSINKI Pahalı şehir,bira 10 euro J , Lidl bile pahalı. Bana gitmeden önce Helsinki de bir şey olmadığını birçok arkadaşım söyledi ve haklılar. Benim gibi geldi madem geldiniz; kesinlikle sauna, balık ve geyik/ayı etini deneyimleyin. Birde Dünya üzerinde çeşmeden içtiğim en güzel su Finlandiya da idi.

KRAKOW GEZİM

Resim
  KRAKOW Benim bu gezinin çıkış noktası Krakow, ve Krakow ve ejderhası; dünya masalları kitabında Polonya için   Krakow ejderhasından bahsediyor. Bir ejderha Krakow tepesine yerleşir ve her gün köylülerin havyalarını yer.   Sonra halk ile ejderha anlaşır her gün ejderhanın yiyeceğini kendileri götürürler.   Zamanla halkın gücü dayanmaz ve çözüm için bir çoban çıkar ve koyunun içine kükürtle doldurup ejderhanın önüne bir öğün olarak koyar ejderha kükürtlü koyunu yiyince karnı ağrı su içmek için dereye iner ve kükürtler beraber alev alır yanar ve halk kurtulur. Bu hikâye çok hoşuma gitmişti çünkü zekâ ve bilimi kullanması neden kükürt? Krakow kalabalık ve turistlik bir şehir Polonya’nın eski başkenti gezilecek çok yer var ve oldtown gerçekten güzel orijinal kafeler ve barlar var.

BIALYSTOK GEZİM

Resim
  BIALYSTOK Bialystok benim çok gezme imkanım olmadı ama genel olarak temiz ve küçük şehir. Bir çok mekana bir günlük i ile tamamlaya bilirsiniz. Tabi Baltık ülkesi rüzgar yağmuru çok   ve işkenceye dönüyor. Ben temmuz sonunda gittiğimde mekanlarda ısıtıcı çalışıyordu.  

BRATISLAVA GEZİM

Resim
  BRATISLAVA   Şehir Çek-Slovakya ayrılınca Slovakya’nın başkenti olmuş. Çekya- Prag bütün ihtişamı dururken Bratislava kendini yeniden tanımlıyor.   İletişim kurar iken rahat ettiğim şehir. İnsanlar çok kibarlar kaldığım Hostelda ki Radoslav muhteşem insan, size gerçekten yardımcı oluyor ve çok iyi PS oynuyor. Bu şehirde o kadar farklı ki karşılaştığım 2 Türk arkadaşımda muhteşem insanlar. Tarık eğitim İçin gelmiş Sevil de eğlence ve geziyi birleştirmiş. Tarık uzun süre kalacaktı ve rahattı. Kahvaltıda melemem muhteşemdi. Sevil ise 1 günlük gelmiş ve koştur koştur. Kendisi ile koşarken tanıştık.   Şehirde bir sürü alış veriş merkezi var. Hatta adım başı alış veriş merkezi gibi. Şehir çok düzenli ve küçük birçok insanla tekrar tekrar karışılabiliyorsunuz. Gezilecek yerler çok yok ama ben her gezdiğimde tekrar keyif aldım. Kendimi evimde gibi hissettim. Fiyatlar genel olarak uygun bir şehir.

VİYANA GEZİM

Resim
  VİYANA Mozart, klasik müzik ve eski tarihi doku vurgusu her yerde var. Büyük şehir olduğu belli ediyor kalabalık ve çok turist var.  Etrafında bir çok şehir ve turist yeri düşününce viyana merkez gibi. Ben nedense hep mesafeliyim Viyanaya ve çok keyif aldım denemez. Cafede Central; Troçki,Stalin,Hitler,Tito,Frued,Adler Rotschild ...  1910 mesken edindikleri kafe.

BUDAPESTE GEZİM

Resim
  BUDAPESTE Bir gece iki günde bitecek şehir yine tuna boyunca boncuk gibi dizilmiş şehir.  Köprüler, güzel eski binaları tam Avrupa şehriyim diyor. Hatta Tunayı bu kadar aktif kullan başka şehirde görmedim. Londra gibi bütün köprüleri görüyorsunuz. Size yeşil köprüden zincirli köprü arasında mutlaka Nori caddesini/sokağından gidin sokak gerçekten çok hareketli, güzel ve uzun bir sokak.  Buda kalesi ve manzarası efsane, balıkçı tabyası da çok güzel kesinlikle görülmeli. Ben birde eski sinagog çevresini beğendim. Eski ve doku binalar tam fotoğraflık. Gecesi ayrı güzel, çok önemli 2 tane gece hayatin geçtiği mekan var Ruin Bars Budapeste/Szimpla Kert ben böyle bir mekan hayatımda görmedim. Eski han gibi düşünün duvarları boyasız özensiz dekor ama her oda basla bir eğlence çok gürültü insan gürültüsünden kendi sesinizi duyamıyorsunuz isterseniz gidin yataklı barda için dinlenin.

BELGRAD GEZİM

Resim
      Ben Avrupa turistin   az olduğu ve ana dili/ikinci dili İngilizce olmayan ülkeleri gezmekten daha keyif alıyorum daha kolay iletişim kuruyorum. Ayrıca gittiğim bölge yabancılara özellikle Türklere karşı daha hoşgörülüler. Tabi Almanya ve İtalya hayranlığı her alanda hissediliyor. Bu gezimin çıkış noktası Krakow. Krakow Ejderi hikayesi çok etkilemişti.Krakow merkeze alıp gezimi planladım ve planlımı yolda düzenledim. Belgrad da iken Zagreb geçecektim tanıştığım insanlar yolculuğumu planlamamda bana yardımcı oldular. En çok beğenilen yerler ve benim daha önce planladığım ama acele etmediği; Prag ve Salzburg çok tavsiye edildi. Orası benim Munich, Numberg, Augsburg… gezimde ziyaret etmeyi planlıyorum.   Avrupa’nın tamamında gördüğüm gibi insanlar hafta içi çalışıyor ve pek hayat yok. Yemekler genelde akşamları dışarıda yiyip sonra bara gidip erkenden eve gidiyorlar. Bar ve Kafe kültürü çok yaygın.Eğlenmek istediklerinde sadece 2 günleri var. Cuma ve cumartesi geceleri. Bazı mekanl