İnternet Kafe Eğitim Sunusu


İnternet Kafe Eğitim Sunusu indirmek için TIKLAYINIZ
İnternet Cafe eğitimi her yıl Internet Toplu Kullanim Sağlayicilari Hakkinda Yönetmelik ğinin; 8. Maddesinin 2. Fıkrasına göre İzin belgesi sahibi veya sorumlu müdürlere, mülki idare amirliklerince yılda en az bir kez bilgilendirme eğitimi verilir.  yılda en az 1 defa düzenlenir. Bazı işletme sahipleri kendilerine verilen eğitimi yük ve zaman kaybı olarak görsede ,esnafının yılda en az 1 defa olsa bile beraber olmaları fırsattır.

Sunun içerisinde 5651 nolu Kanun ve bu kanuna göre hazırlanan yönetmelik ayrıntıları ile anlatıldı. Bu kanun ve yönetmelik zamanla değişeceği için düzenli kontrol etmenizde ve bir birinizle paylaşmanızda fayda var.  
Sununun içerisinde dijital analog kavramından, ikili sayısı sisteminden,MAC ve IP adresinden,Ağ Çeşitlerinden,DNS,DHCP,SSL,PROXY,ağ ablolarından ve standarlarınından,güvenlik kameralarından bahsettim.
Bilişim suçları,virüs çeşitleri, korunma yöntemleri, antivirüsler,güvenli internet,internet kafe kontrol,disksiz programları, filtere,Log programları ve yöntemleri ile ilgili bilgilendirmeler var.
Toplumuzun teknolojile tanışmasında, mahallesinde teknoloji danışma merkezi olan internet kafelerin,mahallesindeki arkadaşının, komşusunun çocuğunu kendi evladı gibi koruyacağına inanıyorum.Kanunla belirtilen noktalara  dikkat etmeniz bu hassiyetinizi daha da pekiştirecektir.
Karşılaştığınız sorunları; ilgili kurumlara yazılı olarak bildirmeniz, sorunlarınızın çözümüne ve daha sağlıklı çalışma ortamınızın kurulmasına katkıda sağlayacaktır.
Dünyada hızlı gelişen ve çok büyük bütçelere sahip e-spor,ülkemizde; önce dijital oyunlar federasyonu daha sonrada e-spor federasyonu olarak kurulmuştur. Bir futbol takımı  yüzme kulübü veya halk oyunları kulübü gibi bir kulüp kurup gençleri daha doğru yönlendirmede katkı sağlayabilirsiniz. E-spor kulüpleri arasında Türkiye'nin En büyük futbol takımları Galatasaray,  Beşiktaş, Fenerbahçe'ninde  takımları vardır.  Kurduğunuz kulüplerle ligler düzenleyip, dünya şampiyonasında en fazla kazanan sporcunun ülkemizden çıkmasında katkıda bulunabilirsiniz.



Birçok kaynaktan yararlandım,katkıda bulunan herkesten teşekkür ederim.

Yorumlar