İçinde Kocaeli Geçen Roman (Mavi Kız Kahve Çocuk/Berker OKAN)

Mavi Kız Kahve Çocuk: Yasanmış bir hayal hikayesi... Berker OKAN
Aynı gökyüzündeyiz ama
Sen bir kuşsun ben bir uçurtma                     Sen özgürsün,ben değilim...

Kitabı çok beğendim ve herkesin okumasını tavsiye ederim. Bilinen yazarlara göre çok daha iyi yazılmış ve sürükleyici iyi bir roman.Kitap ilk sayfadan itibaren sizi kendine bağlıyor her sayfada yeni bir macera sizi içine çekiyor.Kitabı elinizden bırakmak istemiyorsunuz.Kitapta cinayet,ihanet,hırsızlık, dönemim manşetleri, şiir,aşk var. 
Hikayede iki kadın yüreği var;aydınlık yarınları söndürülmüş bir yürek ve sessizliğe dayanamayıp sonunu yazan bir yürek.

Her ölenle birlikte kronometreyi durduran insan mezarlıktan eve doğru döndüğünde ise hayata kaldığı yerden devam ediyor.

Yazar romanında yakın geçmişte gerçekleşen olayları romanının içine katmış. Bir bakıyorsunuz ÖSS sınav soruları çalınıyor, bir bakıyorsunuz Marmara depremi ,bir tarafta 28 şubatın yarattığı adaletsizlikler. Manşeti hikayeye öle almış ki boşluğu başka bir cümle ile dolduramıyorsunuz.

Mezun olduğu şehri ve üniversiteyi unutmamış ve hikayenin geçtiği 3 şehirden biri Kocaeli. Romanda okuyucunun yaşadığı veya bildiği şehrinden bahsedilmesi kendisine daha çok bağlıyor. Kocaeli deki deprem sonrası manzarayı çok iyi betimlemiş ve okuduğunuzda evlerin yıkık dökük hali gözünüzün önünde canlanıyor. Şimdilerde kaldırılmış olan Doğu ve Adapazarı Expreslerindeki anılarda var. Saat Kulesi ve Saat Kulesinden gözüken İzmit Körfezi ve  Gölcük manzarasından bahsediyor. Eyüp'deki Pier Lotti ile karşılaştırıp Saat Kulesi manzarasını daha çok beğendiğini söylüyor. Asya Otelin önünde kaç kişi otobüs beklemiştir ve Asya otel ile bir anısı vardır. Yazar bu ayrıntıyı da değiniyor.
Kitapta gerçek aşk var 10 yaşında ilk kez karşılaştığı ve hiç ayrılmadığı aşkı ve aşkı için işleği cinayet var.

"Seni unutmayacağım...." dedim. Sanki mümkünmüş gibi.

Aşk nedir?

“Uzsuz bucaksız bir gökyüzünde gözlerinin sadece uçurtmaya bakmasıdır.”


Kitabı herkese tavsiye ediyorum,özellikle Kocaelileri,Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine.
Yazarın 3 kitabı hazırlık aşamasında imiş onuda sabırsızlıkla bekliyorum.

Yorumlar