"MÜSLÜMAN’IN DİYETİ" Kemal ÖZER

İlk helal gıda sertifikasyonunu duyunca ,eşime Müslüman bir ülkede buna ne gerek var demiştim. Herkes Müslüman ise herkesin başta üreticilerin çok dikkat etmesi gerektiğinden böyle bir sertifikasyona gerek olmadığını düşünmüştüm. Ama dış mihraklar buna da el atmış, birde İslamiyet’i yaşam biçimi haline getirememiş veya İslam toplum değerlerine saygılı davranmayan gayri Müslüman üreticiler düşününce gerekliliğine inandım. Aslında bunun hepimizin dikkat etmesi gerekiyor. Kemal Hocam bahsetmiş bende farklı kaynaklar da karşılaştığım bilgileri sizlerle paylaşacağım.

Hocamın sert üslubu var daha çok tüketicilere yönelik bilgilendirme ve örneklemeleri var.  Kapitalizmle bozulan beslenme alışkanlıkları ve aile yapılarına değiniyor. Kitapta cümleler net olarak yazılmış ve insanı düşündürüyor.
Kitap kesinlikle okunmalı en azında hem rejim yaparsınız hem de sünnet,
Kitaptan seçmeler;
Aileler Nasihatler
Yanı başında bebeği, ocakta yemeği önündeki değirmen taşında un veya bulgur yapan kadın gitti, yerine ini sıcak sudan soğuk suya değdirmeyen kadın geldi.Sağlık gitti, hastalık geldi.
Ayak tırnaklarının bakımına saatler ayıran bir kadın, çocuğuna bir ekmek veya kek yapmaktan yüksünüyor.
Çocuğunuz bir şey isteğinde eliniz cüzdanınıza değil vicdanınıza gitmeli.
Satın alacağı elbise -veya cep telefonu- için yüzlerce liralık fazla ödemeyi göze alanlar; satın alacağı sütün yüzde yüz süt olması konusunda aynı titizliği "göstermezler.
Kapitalizm
Yeryüzünde milyarlarca çeşit bitki varken, günümüz insanı (hatta hayvanları) soya, mısır, buğday, pirinç gibi birkaç bitkiye mahkum edilmiştir.
Dünyadaki antibiyotik tüketiminin üçte ikisinden fazlası bitkiler ve hayvanlar kullanıyor.
Türkiye de insanlar, günlük enerjilerinin ortalama yüzde 44'ünü sadece ekmekten sağlamaktadır. Yine aynı verilere göre dünyanın en sağlıksız ekmeği de Türkiye de üretilmektedir.
Allah Resulü(sav) suyun fazlasının satılmasını yasaklamıştır.
Kudüs hurması olarak ünlenen İsrail hurmaları hariç neredeyse tüm hurma türleri hala temiz ve tüketilmeyi en çok hak eden meyvelerden.
Kuran-ı Kerimde hurma ile birlikte üzüm, zeytin, nar, incir de zikredilir ki bu ürünler şer odaklarının her türlü tahribine rağmen hâlâ yeryüzünün en 'temiz gıdalarındandır.
TÜBİTAK’ta yapılan bir araştırmaya göre UHT sütte vitamin olmadığı tespit edilmiştir.
Diyet ürünlerinin diyabet ve obeziteyi daha da artırdığına dair sayısız bilimsel bulgu mevcut.
Peygamberimiz(sav) Sünnet ve Hadislerinden ve  Seçmeler
Sizden hiçbiriniz sol eli ile yiyip içmesin. Çünkü şeytan soluyla yer içer.
Zeytin yayığını yiyin ve onunla yaylanın. Zira o mübarek bir ağaçtır.
Yemeği soğutunuz. Zira o berekettir, sıcak yemekte bereket olmaz
Âdemoğlu, mideden daha şerli bir kap doldurmaz. 
Âdemoğluna belini doğrultacak birkaç  lokmacık yeterlidir. Ancak [nefsinin galebesiyle] illa da (mideyi doldurma işini) yapacaksa bari onu üçe ayırsın: Üçte birini yemeğe, üçte birini suya, üçte birini de nefesine (tahsis etsin, üçte birden fazlasına yemek koymasın).”

Hz Ali;
İnsanlar tereyağından daha üstün bir şeyle tedavi olamazlar.
Et yiyiniz zira et etten meydana geliri et bedeni güzelleştirir. Bir kimse 40 gün et yemez ise mizacı bozulur

GDO HELAL Mİ?
Nisa süresinin 119 uncu Ayet-i Kerimesi ile ilgili olarak, Türkiye Diyanet Vakfına Kuran-ı Kerim ve Açıklamalı Meal'in dipnotunda; "Allah'ın yarattığının değiştirilmesi hem maddi alanda, hem de fıtrat alanında gerçekleşebilir.  Zamanımızda, yeryüzünde doğal dengeyi bozucu her türlü girişimi bu çerçevede değerlendirmek mümkündür" denilerek aslında meselenin dinî boyutu önemli ölçüde izah edilmektedir. İslam İşbirliği Teşkilatının fıkıh komitesinde 2009 yılında İstanbul da yaptığı açıklamada "Genetik derişiklik helâl değildir' diyerek tartışmayı noktalamıştı.
Kemal Hoca’mdan Tavsiyeler;
Su ayakta içilirse midede beklemeden bağırsağa geçer.  Meyveler türüne göre 2 saat kadar midede kalırken meyve suyu 30dk mideyi terk eder.
Tabiatın ders kitaplarını okumadığına şükretmeliyiz.
İrlandalı ünlü yazar George Bernard; ”Gelecekte doktorların hastalarına yazacakları reçeteler, Müslümanların kıldığı namaz ve tuttukları oruç olacaktır”

Yemek sırası ne olmalı
1-Küçük bir parça rafine edilmiş kaya tuzu
2-iki bardak su
3- tatlı yenmeli
4-Yoğurt ve salata yenmeli
5- Sulu yemekler
6-Kuru yemekler yenmeli
Burada ürünlerde rafine edilmiş şeker olmamalı ve kaya tuzu kullanılmalı,  madde aralarında 1,2 dakika olmalı ve toplam süre 21 dk fazla olmamalı, 2 saat boyunca su, 4-5 saat boyunca mideye yemek gitmemelidir. Mümkünse mayasız ekmek, mümkün değilse ise ekşi mayalı ekmek. Bir gün sonraki ekmek mideyi daha az yorar.
Kan yağlarının azalması için en iyi ürün pekmezdir.
Evde yemek kokusu olmalıdır. Mide yemek kokusunu aldığın çalışmaya başlar ve mide yemeği bitirip yeni gelecek yemeklere yer hazırlar.
2050 yılında insanların sadece %5 doğal yolla çocuk sahibi olabilecek.
Nisan 2010 da gerçekleyen Alternatif İklim Zirvesinde konuşan Bolivya lideri Morales; şunları söylüyor: "Tavuklara gelince... Tavukları kadın hormonu dolduruyorlar: Tavuk yiyen erkekler sorun yaşıyorlar. Erkekler tavuk yemeyin. Hem erkekliğinizi hem saçlarını kaybedersiniz.
Az çocuk doğurma medenileşmenin değil, toplumun materyalist ve bencilleşmenin sonucudur. Bencil kişi zaman ve emeğini çocuğu için değil kendisi için harcar…

Son söz; Usame’nin ordusu Bizans’a karşı cihada gitsin.

Yorumlar